Eğitimlerimiz Hakkında Bilgi Almak İçin Formu Doldurun, HEMEN ARAYALIM
Formu doldurduğunuzda; Şartlarımızı, Veri Politikamızı ve Çerez Politikamızı kabul etmiş olursunuz.
MADDE 6 – Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde ve üçüncü fıkrada yer alan “1500” ibareleri “1000”, dördüncü fıkrada yer alan “1000” ibareleri “750” olarak değiştirilmiş ve aynı maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
“(1) İşyeri hekimleri, bu Yönetmelikte belirtilen görevlerini yerine getirmek için aşağıda belirtilen sürelerde görev yaparlar:
“(6) Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan ve yöneticilik görevi bulunmayan tabipler ile aile hekimleri hariç diğer işyerlerinde çalışan işyeri hekimleri tam gün çalıştığı işyeri dışında fazla çalışma yapamaz.”
MADDE 7 – Aynı Yönetmeliğin 19 uncu maddesinin; birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aşağıdaki (c) bendi eklenmiştir.
“a) Çok tehlikeli sınıfta yer alan 10 ila 49 çalışanı olan işyerlerinde çalışan başına ayda en az 10 dakika.
İş yeri hekimliği bu yönetmelik değişikliği ile beraber işçi basına daha fazla mesai yapması gerekmektedir.
1500 kişi çalıştıran tehlikeli sınıftaki iş yerinin tam süreli iş yeri hekimi bulundurma zorunluluğu 1000 kişiye düşürülmüştür.1000 kişi çalıştıran çok tehlikeli sınıftaki iş yerlerinin tam süreli iş yeri hekimi çalıştırma zorunluluğu 750 kişiye düşürülmüştür. Bununla beraber piyasadaki iş yeri hekimi açığı artmıştır.
İşyeri hekimliğinin kişi bası çalışma sureleri %30 civarında uzatılmış görülmektedir. işyeri hekimliğinin sıkıntılı olduğu bu durumda iş sağlığı ve güvenliği alanında işyeri hekimliği açığı daha fazla sıkıntı yaratacağı gözükmektedir.
Değişen yönetmelikte iş güvenliği uzmanlarıyla alakalı bir değişiklik yapılmamış. İş yeri hekimlerinin çalışma saatlerinin değişmesiyle beraber iş güvenliği uzmanlarının çalışma saatlerinde de değişiklik olması bekleniyordu ancak bu beklenti karşılanmadı.