B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TEMEL EĞİTİM PROGRAMI GENEL YAPISI
(C) sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı belgesiyle en az üç yıl fiilen (1095 gün) görev yaptığını C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı sözleşmesi ile belgeleyenler katılabilirler. B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Temel Eğitim Programının süresi, teorik bölümü 180 saatten, uygulama kısmı da 40 saatten az olmayacak şekilde tasarlanmıştır. Eğitim kurumları istemeleri halinde bu süreleri artırarak uygulayabilirler.
Programın teorik bölümünün tamamı yüz yüze veya ilgili yönetmelikte belirtilen oranlara uygun olarak yüz yüze ve uzaktan eğitimin bir arada uygulanmasıyla gerçekleştirilebilir.
Programın kalan 40 saatlik bölümü uygulamaya ayrılmıştır. Katılımcıların, programın teorik bölümünü tamamladıktan sonra uygulama eğitimine başlamaları gerekmektedir. Uygulama eğitimi ile katılımcıların, programın teorik bölümünde edindikleri bilgileri uygulamada kullanmalarını sağlamak ve böylece uygulama becerilerini geliştirmek amaçlanmıştır.
SINAV BAŞVURUSU ve BELGE ÜCRETİ
Sınav Ücreti ; 200 TL (Kurs ücreti dışında)
Belge- Sertifika Parası ; 472 TL T.C. Ziraat Bankası Şubesi Kurumsal Tahsilat Programıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Sertifika Tahsilatlar hesabına yatırılması gerekmektedir.(Kurs ücreti dışında)
1. Dönem Sınavına başvurular ise ;
4 Nisan 2019 – 11 Nisan 2019 tarihleri arasında elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla alınacak veya ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapılacaktır. Sadece elektronik ortamda yapılan başvurular geçerli olacaktır.
1. Dönem Sınavının geç başvuru günü ise ;
18 Nisan 2019 tarihidir.
Başvuru Sınav, saat 10.15’te başlayacak ve cevaplama süresi 75 dakika olacaktır. Adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.
B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Kayıt İşlemi gerekli evraklar;
- Başvuru Formu
- ÇSGB dilekçesi
- Eğitim Sözleşmesi
- E-devlet üzerinden hizmet dökümü çizelgeleri
- C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı belge fotokopisi
- İSG-KÂTİP üzerinden yapılan sözleşmelere dair fiili hizmet sürelerini gösterir “Kişi Kartı”
- Diploma veya Geçici Mezuniyet Belge fotokopisi (e-devlet üzerinden Mezun Belgesi de kabul görmektedir)
- Kimlik fotokopisi
Not: Bayan adaylarımız için geçerlidir; Diplomada belirtilen soyadı ile nüfus cüzdanındaki soyadı uyuşmuyor ise “Aile Cüzdanı” ön yüzünün fotokopisinin teslim edilmesi gerekmektedir.
Not-2: İSG-KATİP üzerinden bildirim yapamayan Kamu kurum ve kuruluşları ile Sosyal Güvenlik Kurumu tescil sisteminde henüz işyeri ve çalışan kaydı bulunmayan 506 sayılı Kanunun geçici 20 nci maddesi kapsamındaki işyerlerinden kamu kurumu niteliğinde olanlar tarafından; görevlendirilenler, görevlendirme belgelerinin onaylı suretlerini eğitim kurumumuza ibraz etmek durumundadırlar.
- Eğitimde verilecek dokumanlar;
- Konu Anlatımlı İş Güvenliği Uzmanlığı Kitabı (Örgün eğitim başlangıç tarihinde tarafınıza elden veya şehir dışında olmanız durumunda kargo ile tarafınıza gönderimi sağlanacaktır.)
- USB Flash bellek getirmeniz durumunda eğitmenlerimize ait örgün eğitimde anlatılan ders içeriklerinizi içerir PowerPoint sunumu şeklinde yüklemesini yapmaktayız.
Yukarıda tarafınıza bildirilen kayıt için gerekli evrakları hazırladıktan sonra İris Akademi ANKARA şubemize elden veya kargo olarak gönderebilirsiniz.
Anlaşılmayan bir durum olması halinde tarafımıza iletişim bilgilerimizden dönüş sağlayabilirsiniz.