16 MAYIS 2020 İşyeri Hekimliği Eğitimi

İşyeri Hekimliği Temel Eğitim Programının süresi, teorik bölümü 180 saatten, uygulama kısmı da 40 saatten az olmayacak şekilde tasarlanmıştır. Eğitim kurumları istemeleri halinde bu süreleri artırarak uygulayabilirler.

Programın teorik bölümünün tamamı yüz yüze veya ilgili yönetmelikte belirtilen oranlara uygun olarak yüz yüze ve uzaktan eğitimin bir arada uygulanmasıyla gerçekleştirilebilir.

Programın kalan 40 saatlik bölümü uygulamaya ayrılmıştır. Katılımcıların, programın teorik bölümünü tamamladıktan sonra uygulama eğitimine başlamaları gerekmektedir. Uygulama eğitimi ile katılımcıların, programın teorik bölümünde edindikleri bilgileri uygulamada kullanmalarını sağlamak ve böylece uygulama becerilerini geliştirmek amaçlanmıştır.

UZAKTAN EĞİTİM NASIL OLUYOR?

Uzaktan eğitim, kurumumuza bağlı kursiyer olmanız durumunda İris Akademi internet sayfası üzerinden ankarauzem.irisakademi.com.tr sitesinde yapılmaktadır. Eğitim başlangıç tarihinizde size verilen kişisel şifre ve bilgiler ile sisteme giriş yapıyorsunuz. Bu sistemde sözel, sesli ve video olarak dersler mevcut olmak ile birlikte istediğiniz zaman bu notlara ulaşıp çalışma imkânınız bulunmaktadır. Yalnız bu notları ve testleri Uzaktan Eğitim alacağınız tarih aralığında tamamlamanız gerekmektedir.

ÖRGÜN EĞİTİM NASIL OLUYOR?

Örgün eğitim, 90 saatlik uzaktan eğitimin bittiği tarihten itibaren başlamaktadır. Örgün eğitim programları ise sabah ve akşam grupları şeklinde oluşmaktadır. Kayıt esnasında size hangi program saat grubu uygun ise o programa sizi resmi olarak ÇSGB na bildiriminizi yapmaktayız.

  • Sabah Grubu: 09.00 – 15.00
  • Akşam Grubu: 15.00 – 21.00

şeklinde gruplara ayırmaktayız.

İş yeri hekimliği grubu sınav konuları ile soru yüzdelikleri aşağıdaki gibidir;

  • Hukuk %5
  • Genel İSG Konuları %15
  • Mevzuat %25
  • Sağlık %50
  • Teknik %5

Sınav Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon, Van illerinde yapılacaktır. Sertifika alanlarına bağlı olarak başvuran aday sayısının 1000’den daha az olduğu sınav merkezlerinde sınav yapılıp yapılmayacağına ÖSYM tarafından başvurular alındıktan sonra karar verilecektir.

SINAVDA BAŞARISIZ OLURSAM TEKRAR SINAVA GİREBİLİR MİYİM?

Yapılan sınavda başarısız olmanız durumunda yani 70 puandan daha düşük almanız halinde eğitim başlangıç tarihinden itibaren SINIRSIZ sınavlara girme hakkınız mevcuttur. Herhangi bir eğitime ücret ödemeden sınava girebilirsiniz. Yani eğitim için ödediğiniz ilk ücret karşılığında ilgili sınavlara girme hakkı kazanıyorsunuz.

İşyeri Hekimliği Kayıt İşlemi Gerekli Evraklar;

  • Başvuru Formu (Kurumumuzdan temin edilecektir.)
  • ÇSGB dilekçesi (Kurumumuzdan temin edilecektir.)
  • Eğitim Sözleşmesi (Kurumumuzdan temin edilecektir.)
  • Diploma Fotokopisi veya Geçici Mezuniyet belgesi
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

Not: Bayan adaylarımız için geçerlidir; Diplomada belirtilen soyadı ile nüfus cüzdanındaki soyadı uyuşmuyor ise “Aile Cüzdanı” ön yüzünün fotokopisinin teslim edilmesi gerekmektedir.

Eğitimde Verilecek Dokümanlar

  1. Konu Anlatımlı İş Güvenliği Uzmanlığı Kitabı (Örgün eğitim başlangıç tarihinde tarafınıza elden veya şehir dışında olmanız durumunda kargo ile tarafınıza gönderimi sağlanacaktır.)
  2. USB Flash bellek getirmeniz durumunda eğitmenlerimize ait örgün eğitimde anlatılan ders içeriklerinizi içerir PowerPoint sunumu şeklinde yüklemesini yapmaktayız.

Anlaşılmayan bir durum olması halinde tarafımıza iletişim bilgilerimizden dönüş sağlayabilirsiniz. Ön kayıt bırakmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

ÖN KAYIT OLMAK İÇİN,

https://irisakademi.com.tr/kayit/

Eğitimlerimiz Hakkında Bilgi Almak İçin Formu Doldurun, HEMEN ARAYALIM

Formu doldurduğunuzda; Şartlarımızı, Veri Politikamızı ve Çerez Politikamızı kabul etmiş olursunuz.

Canlı Destek Hattı
Eğitim Temsilcimiz ile Görüşün
Merhaba.
İris Akademi Eğitim Kurumları'na hoşgeldiniz.
Size nasıl yardımcı olabilirim?