Uzaktan Eğitim ile İş Sağlığı ve Güvenliği kayıtlarını kaçırmayın !!!

 

 

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ NEDİR?

          İş yerlerinde işin yürütülmesi sırasında ortaya çıkabilecek kazalar ve bu kazalara bağlı oluşabilecek tüm sorunlar (mesleki hastalıklar,iş kayıpları, sakatlanma, ölüm) İş Sağlığı ve Güvenliği alanına girmektedir. Bu kaza koşullarının ortadan kaldırılması ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi için “İş Sağlığı ve Güvenliği” çalışmaları yapılmalıdır.

İş sağlığı ve güvenliği, iş yerlerindeki faaliyetlerin yürütülmesi sırasında çalışanların güvenliğini ve sağlığını tehlikeye sokacak olayların engellenmesi için yapılan sistemli çalışmalardır. Bu çalışmalar; Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından denetlenmektedir.

İş kazalarını azaltmak ve ortadan kaldırabilmek için son yıllarda iş sağlığı ve güvenliği eğitimine de önem verilmektedir. İş sağlığı ve güvenliği eğitimi sayesinde tahsil alan uzmanlar, iş yerlerini denetlemekte ve çalışma şartlarının güvenilirliğini kontrol etmektedir. Bu sayede iş kazaları oranında ciddi anlamda düşüş yaşanmaktadır.

İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi, uzman olmak isteyen kişilere genel iş güvenliği kurallarını ve kazaların nasıl engelleneceğini öğretmektedir. Kişiler bu konuda uygun analizleri yapmayı ve çözüm önerileri oluşturmayı da bu eğitim sayesinde öğrenir. Daha güvenli bir iş ortamı oluşturmayı hedefleyen bu eğitim sayesinde, iş kazalarının azaltılması amaçlanmaktadır.

EĞİTİME KİMLER KATILABİLİR?

İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimlerine; mühendis, mimar, teknik öğretmen, fen ya da fen-edebiyat fakültelerinin fizik, kimya ve biyoloji lisans mezunları ile meslek yüksek okullarının iş sağlığı ve güvenliği programından mezun olanlar katılabilmektedir.

Bu konuda eğitim alan kişilere, ÖSYM’nin yaptığı sınavda başarılı olunduğu taktirde; Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı onaylı İş Güvenliği Uzmanlığı Sertifikası verilmektedir. Tüm kamu ve özel şirketlerde İş Güvenliği Uzmanı olarak çalışma hakkı sağlanmış olur.

 

EĞİTİMİM İÇERİĞİ NEDİR?

  • İş Sağlığı ve Güvenliği tanımı
  • Yasal Mevzuat ve İçerik (İş yasası, tüzük ve yönetmelikler)
  • İş Sağlığı ve Güvenliğinde Yeni Yaklaşımlar ve Temel Prensipler
  • İş Sağlığı ve Güvenliği Organizasyonu
  • İş Sağlığı ve Güvenliği Konusunda Devlet, İşveren ve İşçilerin Görev ve Sorumlulukları
  • Kaza Nedenlerinin Analizi
  • İş Kazası ve Meslek Hastalıklarından Doğan Hukuki ve Cezai Sorumluluklar
  • Kişisel Koruyucu Donanımlar ve Kişisel Koruyucu Donanımların İşyerlerinde Kullanılması
  • Fiziksel Etmenler ve Termal Konfor Şartları

 

Ön kayıt başvuru formu; 

https://irisakademi.com.tr/kayit/

Eğitimlerimiz Hakkında Bilgi Almak İçin Formu Doldurun, HEMEN ARAYALIM

Formu doldurduğunuzda; Şartlarımızı, Veri Politikamızı ve Çerez Politikamızı kabul etmiş olursunuz.

Canlı Destek Hattı
Eğitim Temsilcimiz ile Görüşün
Merhaba.
İris Akademi Eğitim Kurumları'na hoşgeldiniz.
Size nasıl yardımcı olabilirim?